NOTÍCIES

Teatre Margarida Xirgu de Montornès del Vallès

novembre 4, 2019

05102019 Portes obertes teatre MX 01

El passat 6 d’octubre es va obrir a la ciutadania el nou Teatre Margarida Xirgu, de Montornès del Vallès. Es van realitzar visites guiades que van permetre recórrer tot l’equipament (platea, escenari, camerinos i sales polivalents), amb un èxit total de públic. El passat 26 d’octubre es va iniciar la programació pròpiament dita amb diferents propostes escèniques. El Teatre té dues plantes i un nivell superior. Des del vestíbul de la plaça Margarida Xirgu s’accedeix directament a la platea amb 402 butaques. Des de l’escenari s’accedeix a un nivell superior on es troben els camerinos. Tot l’espai està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. A la planta inferior hi ha dues sales polivalents, la Sala Gran de 353 m2 i la Sala Petita de 73 m2. També disposa d’un espai d’emmagatzematge de 183 m2 repartits en diverses estances. Audioscan ha redactat els projectes de:

  • Condicionament acústic
  • Aïllament acústic
  • Control de soroll i vibracions de les instal·lacions
  • Impacte acústic
  • Disseny del sistema audiovisual
Audioscan també ha dut a terme el seguiment d’obra i el control de qualitat acústica i audiovisual final. Teatre Margarida Xirgu de Montornès del Vallès...

LLEGIR MÉS...

L’Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona (EMAV) es trasllada a Can Batlló

setembre 4, 2019

Exterior_Gran-Via

L'EMAV comença el nou curs 2019-2020 a Can Batlló amb noves instal·lacions. Audioscan va fer l'auditoria tècnica del sistema audiovisual.

EMAV

betevé

La Vanguardia

el Periódico

TV3

...

LLEGIR MÉS...

#SSSoroll2019

abril 24, 2019

logo_sss_oficial_2019

Setmana Sense Soroll 2019

És la tercera edició de la Setmana Sense Soroll a Catalunya, es celebra del 22 al 28 d'abril i té com a objectiu sensibilitzar per tal de millorar la qualitat acústica del nostre entorn.

Setmana Sense Soroll a Catalunya Cerquem el silenci

El Departament de Territori i Sostenibilitat, a Contaminació acústica, proporciona informació sobre els nivells sonors, els efectes del soroll, les fonts principals i la legislació implicada.

 ...

LLEGIR MÉS...

Oficines Parc Glòries (Grup Colonial)

març 8, 2019

Oficines Parc Glòries

Parc Glòries és un edifici emblemàtic d’oficines del 22@ disenyat per Batlle & Roig. Compta amb 24.000 m2 distribuïts en 17 plantes. Audioscan  ha realitzat els estudis necessaris per al control de soroll dels sistemes de climatització.

El confort acústic en una seu corporativa és una qüestió d’elevada importància per garantir la comoditat de tots els treballadors, tant a oficines com a sales de reunions, auditoris, zones comunes, halls o lobbies. Unes bones condicions acústiques permeten assolir un entorn de treball agradable i una imatge positiva de la seu.

A oficines, sales d’actes, sales de reunions i conferències, restaurants i cafeteries és necessari minimitzar els nivells de soroll i vibracions de les instal·lacions de climatització, ventilació, il·luminació i sanejament.

https://www.inmocolonial.com/ca/actius/edificis-oficines/barcelona/parc-glories

https://www.inmocolonial.com/blog/el-edificio-de-oficinas-de-colonial-en-el-22-logra-una-ocupacion-del-84

...

LLEGIR MÉS...

Hotel El Corsario, Eivissa

març 1, 2019

el corsario, hotel, audioscan, ingenieria, ruido, sonido, confort

Al projecte de rehabilitació de l’Hotel El Corsario Eivissa, audioscan  va elaborar els estudis “d’aïllament acústic” i “condicionament acústic interior” necessaris per tal d’assolir el màxim confort a totes les seves instal·lacions

https://www.imacgestion.com/proyectos/corsario/

...

LLEGIR MÉS...

Hospital de dia i d’oncologia de Mútua de Terrassa

febrer 15, 2019

Edifici Estació_Mutua Terrassa

L’Hospital Mútua de Terrassa va posar en funcionament, a finals de 2018, el nou Hospital de dia i les Consultes externes a l'Edifici Estació.

audioscan va elaborar els estudis de condicionament acústic de diferents espais (zona d'accés, recepció, zones d'espera) i de l'Hospital de dia i Oncologia, així com el projecte de sonorització del futur Hospital Musical.

https://mutuaterrassa.com/ca/trasllat-edifici-estacio

http://terrassadigital.cat/mutua-terrassa-estrena-ledifici-estacio-per-a-les-consultes-externes-i-lhospital-de-dia-la-rehabilitacio-el-13/...

LLEGIR MÉS...

CaixaForum València

agost 29, 2018

CaixaForumValencia07ImagenpanoramicaOSlaCaixa_forCrop

L’edifici Àgora, dissenyat per en Santiago Calatrava, malgrat no haver estat mai certificada la seva finalització, es va inaugurar al 2009, des de llavors ha acollit diferents activitats (Open de tennis, concerts, etc.).

En l’actualitat es duen a terme els treballs necessaris per a la finalització exterior de l’edifici i per l’adequació interior per tal d’acollir el centre de cultura que la Fundació la Caixa instal·larà a València.

CaixaForum València ha estat dissenyat per l’estudi Cloud9, dirigit per en Enric Ruiz-Geli. L’immoble estarà ocupat per dues sales d’exposicions, dues aules polivalents, un auditori amb capacitat per a 300 persones, un espai familiar, un restaurant i una botiga-llibreria.

Audioscan participa en aquest projecte com a especialistes en acústica, realitzant els estudis necessaris per tal de garantir unes condicions acústiques òptimes, segons l’ús per al que han estat dissenyats els diferents espais.

https://www.lasprovincias.es/culturas/agora-afronta-ultimas-obras-20180824101150-nt.html

Altres notícies relacionades:

https://valenciaplaza.com/objetivo-2021-la-valencia-cultural-en-la-que-nacera-el-centro-de-arte-de-hortensia-herrero
(21/08/18)

https://www.levante-emv.com/valencia/2018/07/07/agora-empieza-descargarse-andamios/1741622.html
(06/07/18)

https://www.elnacional.cat/es/cultura-ideas-artes/caixaforum-caixa-ciutat-ciencies-arts-valencia-santiago-calatrava_235065_102.html
(02/02/18)

http://valenciaplaza.com/caixa-forum-valencia-proyecto-arquitecto-enric-ruiz-geli
(01/02/18)

https://www.elperiodico.com/es/sociedad/20180201/arquitecto-ruiz-geli-disenara-caixaforum-del-agora-de-valencia-6594749
(01/02/18)

https://www.elperiodico.com/es/ocio-y-cultura/20180103/agora-de-calatrava-valencia-obras-para-acoger-caixaforum-6529617
(03/01/18)

 ...

LLEGIR MÉS...

Setmana Sense Soroll 2018

abril 25, 2018

861076444-h2o-boiling-air-pocket-bubble-splash

El 25 d’abril és el Dia Internacional de Conscienciació envers el Soroll, una oportunitat per prendre consciència sobre com afecten el soroll i els sons a la nostra ciutat. Per això, l'Ajuntament de Barcelona ha preparat un seguit d'activitats. No us les perdeu! L’Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, impulsa la Setmana Sense Soroll, un seguit d’activitats gratuïtes que tindran lloc del 23 al 29 d’abril en diferents escenaris de la ciutat. Continuar llegint...

LLEGIR MÉS...

25 anys

març 21, 2018

25-aniversari

Aquest any 2018 a Audioscan estem d’enhorabona: celebrem el nostre 25è aniversari. Des d’aquell remot 1993, quan un grup d’enginyers que havíem treballat conjuntament en el COOB-92 (Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics de Barcelona) vam decidir crear una enginyeria dedicada a l’acústica i als sistemes audiovisuals, hem viscut experiències de tota mena. Algunes, extremadament gratificants, i d’altres, no exemptes d’enorme complexitat. Malgrat les considerables dificultats que hem hagut d’afrontar, especialment al llarg dels darrers anys com a conseqüència de la profunda crisi econòmica que a tots ens ha tocat viure, tinc la satisfacció de poder afirmar que seguim fem camí amb la convicció de poder continuar amb aquest repte durant molts més anys. Això no hauria estat possible si no fos per l’enorme il·lusió i entusiasme que tots els integrants d’Audioscan hi hem posat i seguim posant perquè aquell somni inicial continuï sent, avui dia, una realitat. La perseverança i el no defallir en moments especialment delicats han estat aspectes clau perquè Audioscan segueixi sent una referència nacional en aquest tipus de serveis tan específics i, alhora, encara actualment tan desconeguts. Per últim, i no per això menys important, vull agrair la confiança que els nostres clients han dipositat en nosaltres i en els serveis que els oferim, com així ho demostren els més de 800 projectes que hem dut a terme fins a l’actualitat. Seguim endavant mirant el futur amb optimisme, com no pot ser d’una altra manera.

Antoni Carrión Director Gerent d'Audioscan, SL

...

LLEGIR MÉS...

Un estruendo global

juliol 31, 2017

apertura_23

El ruido es omnipresente, uno de los grandes retos de la salud pública mundial. Mientras la Organización Mundial de la Salud alerta de que puede causar sordera precoz a 1.100 millones de jóvenes, nuevos hallazgos lo relacionan con la hipertensión, la diabetes e, incluso, la mortalidad fetal. Y la contaminación acústica también llega a los mares, donde no existe un rincón libre de ruido, con efectos devastadores para este ecosistema. Un estruendo global, texto de Eva Millet. Edita Magazine de La Vanguardia (30/07/2017)....

LLEGIR MÉS...

Torre Marina Mix 004

març 30, 2017

torre marina

El estudio Lamela, fundado en 1954 por Antonio Lamela y liderado en la actualidad por su hijo Carlos Lamela, ha realizado grandes proyectos, tanto dentro como fuera de España. La remodelación del estadio Santiago Bernabéu o de la Terminal 4 de Barajas, la transformación de las antiguas oficinas bancarias de Canalejas en un complejo con un hotel lujo con 200 habitaciones y 21 viviendas vinculadas al hotel y una galería comercial, el aeropuerto de Tijuana en México, la Torre Astro de Bruselas, que se ha convertido en el edificio verde más alto de Europa en ahorro y consumo energético, entre otros. Mohamed Bin Khalid Al Thani encargó a Lamela la construcción de la torre Marina Mix 004 en la ciudad de Lusail, que ,con 300.000 habitantes, y situada a 30 km de Doha, aspira a convertirse en el centro financiero de Catar. Lusail está concebida como una ciudad inteligente, espaciosa y de amplias avenidas. Dispone de dos puertos deportivos, un estadio, que será uno de los escenarios de la Copa Mundial de Fútbol de 2022, zonas residenciales, centros comerciales, tiendas de lujo, campos de golf y playas. La Torre Marina Mix 004 estará formada por dos volúmenes, Pódium y Torre. El podio hará la función de aparcamiento, evitando así las construcciones bajo la arena y bajo el nivel del mar, en la torre se establecerán las oficinas y tendrá una superficie de 66.850 m2 y una altura de 156 m. audioscan colaboró con el estudio Lamela en el proyecto de la Ciudad de las Comunicaciones de Teléfonica, en Madrid. Expansión Expansión El País Cinco días El Confidencial...

LLEGIR MÉS...

Ayudas para la rehabilitación de viviendas y edificios, Barcelona 2017

març 14, 2017

rehabilitacion 2017

El 15 de marzo se abre el plazo para solicitar las ayudas para rehabilitar viviendas y edificios del Ajuntament de Barcelona. Este año 2017 se prioriza la rehabilitación de las vivienda y la eficiencia energética. La política de ayudas está dirigida, no sólo a los elementos comunes de las fincas, sino también se contemplan las ayudas para rehabilitar el interior de las viviendas. El Consorcio de la Vivienda de Barcelona ha aprobado una primera convocatoria con un presupuesto inicial de 12 millones de euros que se irá incrementando hasta llegar a los 46,6 millones de los cuales 25,4 los aportará el Ajuntament de Barcelona, 5 la Generalitat de Catalunya y los restantes corresponden a remanentes del 2016. Se mantienen los baremos sociales del año 2016, así los propietarios con ingresos inferiores a 2,33 veces el indicador de renta de suficiencia, podrán acceder a una subvención del 100% del coste de la rehabilitación. También hay un programa de ayudas específicas en zonas de interés especial como el Turó de la Peira, Canyelles, Baró de Viver, Can Clos, Ciutat Meridiana, etc. Asimismo, aumentan hasta 20.000 euros las ayudas para rehabilitar pisos que se incorporen a la bolsa de alquiler. Para la rehabilitación del interior de las viviendas se subvencionan obras que permitan mejorar la accesibilidad o el aislamiento acústico.

...

LLEGIR MÉS...

RCR Arquitectes Pritzker 2017

març 7, 2017

Layetana Inmobiliaria, Pigem, Arana, Vilalta

Rafael Aranda, Carme Pigem y Ramon Vilalta (RCR Arquitectes) han sido galardonados con el Pritzker Architecture Prize 2017, considerado el Nobel de arquitectura. El estudio RCR Arquitectes, que se encuentra en una antigua fundición en Olot -El Laboratorio Barberi fue renovado por los arquitectos en 2005-, ha sido reconocido con numerosos premios como el Premio Nacional de Cultura en Arquitectura 2005, el Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres en 2008 y 2014 y la Medalla de Oro de l’Académie d’Architecture Française en 2015, entre otros. Su arquitectura se basa en la utilización de volúmenes sencillos, creando espacios sobrios y serenos. Sus trabajos se identifican con el lugar donde se asientan y con el paisaje por lo que quedan totalmente integrados en la naturaleza. Espacios culturales (Biblioteca Sant Antoni-Joan Oller en el barrio de Sant Antoni de Barcelona), centros educativos (Facultad de Ciencias Jurídicas de la Universitat de Girona), espacios públicos (Parque de Piedra Tosca, Les Preses, Girona), bodegas (Bodegas Bell-lloc, Palamós, Girona), hoteles y restaurantes (Espacio Enigma, Barcelona, Les Cols Pabellones, Olot) y viviendas (Casa Entremurs, Olot, Girona; Casa Horizonte, Vall de Bianya, Girona) son una pequeña muestra de los proyectos realizados por RCR Arquitectes. audioscan ha colaborado con RCR Arquitectos en proyectos como el edificio de oficinas Plaça Europa 31 (L’Hospitalet de Llobregat) y la futura ampliación de la estación de Sants (Barcelona). Leer más noticias sobre el Pritzker 2017: La Vanguardia eldiario.es El País plataforma arquitectura El Español...

LLEGIR MÉS...

Bellavista del Jardín del Norte

gener 20, 2017

bellavista

En Barcelona se ha inaugurado un nuevo restaurante llamado “Bellavista del Jardín del Norte”, en el que visitarlo se convierte en una experiencia gastronómica y visual. Su decoración evoca un pueblo al que no falta de nada: la churrería, la barbería, la iglesia, la plaza con su fuente y un inmenso jardín. Situado en la calle Enric Granados, 86, y con una superficie de mil metros cuadrados en el interior y mil más de jardín, el restaurante de los Messi y de los Iglesias ha sido la gran novedad gastronómica de este verano. audioscan ha colaborado con el despacho de arquitectura “El Equipo Creativo” en este singular proyecto, realizando el diseño acústico del restaurante y el proyecto del sistema audiovisual. Así es Bellavista del Jardín del Norte...

LLEGIR MÉS...

Edificio de equipamientos municipales Calàbria 66

audioscan ingenieria acústica audiovisual calabria 66 equipament municipal barcelona

Hace poco más de un año que el Ajuntament de Barcelona inauguró, en el distrito del Eixample, un nuevo edificio de equipamientos municipales, en el que se invirtieron 14 millones de euros y que dedica el 40% de su espacio para uso de los vecinos. En Calàbria 66, situado en la antigua sede de la ONCE, conviven espacios comunes, gestionados por el tejido asociativo del barrio, con oficinas municipales. El espacio común incluye un auditorio con capacidad para 186 personas, una gran sala polivalente, aulas-taller, salas de reuniones, huerto comunitario en la terraza y espacios logísticos. El edificio ha sido restaurado con criterios de sostenibilidad y dispone de un sistema de energía fotovoltaica conectado a la red. El proyecto de rehabilitación y adecuación del edificio lo realizó “Laviña-de la Villa, Arquitectura S.L.P.”. audioscan redactó el proyecto ejecutivo del área de acústica. Inauguración Calàbria 66...

LLEGIR MÉS...

Espai Ter (Torroella de Montgrí)

EspaiTerTorroellaMontgri

El Auditorio Espai Ter, de Torroella de Montgrí, estrenó este pasado verano el nuevo sistema audiovisual, cuyo diseño ha corrido a cargo de audioscan. Después de que audioscan realizara igualmente el proyecto acústico del recinto en 2013, consiguiendo posicionarlo como uno de los tres Auditorios con mejor acústica de Cataluña, se da por finalizado el nuevo equipamiento cultural que se ha convertido en un espacio único en el corazón de la Costa Brava, equipado con los más novedosos elementos tecnológicos y de confort.
L'Espai Ter de Torroella estrena àudio i il·luminació
Sona bé, molt bé...

LLEGIR MÉS...